Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelseBilder och film från Backstugans dag 13 augusti 2011

En strålande fin dag på Kulla med spelmanslaget Backstugugänget, som fått sin sammansättning och namn just för dagen. Medlemmar var Morgan Forsberg, Jack Johansson, Lennart Johansson, Stig Larsson och Valter Nordquist. Valter var äldst med sina snart 94 år på nacken och Jack yngst med sina 16 år. Mycket fin och underhållande musik spelades och Jack spelade med bravur irländsk folkmusik och svenska uppteckningar från 1800-talet. Vi kan bara utbrista Välkomna tillbaka snart igen!

Birgitta Bernhardsson bråkade, skäktade, häcklade och spann lin och berättade mycket målande om "Linets år". Du som är intresserad av att lära dig linhanteringens konst kan anmäla dig till en kurs som börjar i höst och pågår till 2013. Vi lär oss allt från sådd till vävning.

Anmälan: lena.calmestrand@telia.com

Lisbeth Almark hade med sig ett eget "Naturens Apotek" och berättade engagerat och lättförståeligt om hur enkelt, billigt och praktiskt det är att söka läkedom ur naturens överflöd istället för att automatiskt söka hjälp på det traditionella apoteket.

Avslutningsvis berättade lena Calmestrand om "Backstugusittarna på Kulla och deras ättlingar".

Ett stort tack till alla medverkande och funktionärer som hjälptes åt att göra vår 5:e Backstugans dag i rad till något alldeles extra.

Filmer från Backstugans dag

Mer bilder

För femte året i rad firades Backstugans dag med spelmanlaget "Backstugugänget" bestående av Morgan Forsberg, Jack Johansson, Lennart Johansson, Stig Larsson och Valter Nordquist. Det var 77 år mellan den yngste och den äldste spelmannen. Birgitta Bernhardsson spann lin och berättade om "Linets år" samt visade alla beredningsredskapen. Lisbeth Almark berättade om "Läkedom ur Naturens apotek" och slutligen berättade Lena Calmestrand om "Backstugusittarna på Kulla". Lars Dahlberg förevigade dagen.


Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011