Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Söndagen den 5 maj (Hembygdsrallyt)


Söndagen den 5 maj var det rally med tipsfrågor runt till de olika hembygdsgårdarna i Trollhättan men innan det skulle börja var redan Lisbeth och Bernt i färd med att sätta de första örtplantorna på Kulla. Det blev också en del jordärtskockor, något som var mycket värdefullt att ta till i matväg förr när kosten började tryta på våren. Mer om människans olika sätt att överleva förr när maten tröt och nyttan av växter även idag får vi ta del av nästa år när Lisbeth håller sin första örtavandring på Kulla, missa inte den! Sedan kom Ulf och hans fru med potatis för att sätta någonstans. Men vi vet ännu inte vart, marken är full med rötter överallt eftersom det tidigare har växt träd överallt på tomten. De flesta av träden togs dock ner redan 2007, men rötterna är förstås fortfarande kvar.

Mats och jag hjälptes åt att räfsa löv och klippa vissna grenar under hela eftermiddagen allt medans en strid ström av besökare vandrade motionsslingan upp till Kulla för att besvara fråga 4 i hembygdsrallyt. Vi hade gjort det lätt för besökarna. Svaret på frågan fanns att läsa sig till någonstans inne i huset, det gällde bara att hitta. Backstugans Vänner bjöd dagen till ära på kaffe och kakor, varpå en av besökarna utbrast: ”vilken tur, äntligen kaffe, det har vi inte hittat någonstans innan”. Ett 90-tal besökare passerade revy under eftermiddagens timmar, alltmedan Mats och jag tömde lövkorg på lövkorg och skottkärra på skottkärra i den nya komposten.

På onsdag är det öppet på Kulla igen kl. 13-15 så kom du med och räfsa löv, kanske kan vi lyckas att räfsa bort alla från tomten i år om vi bara lägger manken till, vem vet.
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011