Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Höstens arbetsdag 9/10


Det blev uppehållsväder, tack och lov, så vi kunde räfsa, och löv blev det mängder i den nya komposten. På bilderna ser du Matts som räfsar och kör skottkärra, Ingemar jobbade med röjsågen för meningen var att vi skulle utvidga potatislandet men marken var alldeles för hård så den gick inte att gräva för hand. Vi skulle behöva en liten grävare som kunde hjälpa oss. Vet du någon som har en och kan ställa upp så hör av dig till någon av oss i föreningen.

Ulf tog itu med den övre stenmuren i terrassodlingen så nu är den äntligen är klar. Meningen är att våra trädgårdsväxter ska planteras där, om vi nu får tag i några lass riktigt fin jord. Har du kontakter som har möjlighet att hjälpa oss med jord så hör av dig, det blir alldeles för dyrt att köpa jord i säckar. Som du kan se så fick Ulf och Matts hjälpas åt med den sista stora stenen som skulle på plats i muren, det var ett tungt arbete men om man hjälps åt så går allt mycket lättare!

Vi andra Lisbeth, Anita, Erna, Kerstin och jag ägnade oss helhjärtat åt de talrika löven, löven och åter löven som hamnade i vår nya kompost.

Vi tyckte alla att vi gjort ett riktigt handtag på Kulla. Men dagen efter kunde man inte tro att vi räfsat ihop så mycket dagen innan som vi faktiskt gjort, för det fanns lika mycket löv på nytt att räfsa ihop.

Ja, ja jag ska väl också ha något att göra de tre sista onsdagarna på Kulla! Glöm inte bort att vi har öppet 16, 23 och 30 oktober kl. 13-15 ifall du skulle vilja göra en insats …. och räfsa!
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011