Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


11/6 gräsröjning på Höljebacka kyrkplats


Försommar och varmt på Höljebacka gamla kyrkplats idag när fem frivilliga skulle röja så mycket gräs som möjligt med trimmer och lie (som var ganska slö) och gräs- och häcksaxar. Bengt Agrell, Benny Alfredsson, Ingemar Berg, Uno Hansson och så jag, Lena Calmestrand kämpade på för att vinna över gräsets härjningar. Efter två timmars arbete såg det ut så här, inte så dåligt va, med tanke på hur här såg ut förra veckan (se gärna bilderna här på hemsidan, onsdag 5/6).

Kyrkan kommer nu att röja området utanför kyrkomurarna, vilket innefattar hela kyrkogården, efter midsommar och jag och ev. någon mer kommer att ta oss an stenarna. Grästuvor och mossa har växt över stenarna så de knappt är synliga, detta kan inga röjsågar ta bort det måste tas för hand sten för sten tills allt är frilagt.

Idag delade jag ut ca 30 lappar i brevlådor runt i Upphärad med en förfrågan om hjälp med gräset på Höljebacka. Du som känner att du kan göra en insats, om så bara en timme är välkommen att ta kontakt med mig eller själv gå upp och arbeta med stenarna.

Vi eftersöker bord och bänkar till platsen så att man kan ta sig dit för en fika, har du något som du kan bidraga med, så hör av dig, lena.calmestrand@gmail.com


Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011