Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


4:e onsdagen på Kulla 8/5


Idag skulle det bli regn till skillnad från igår, årets varmaste dag. Det var spännande att vänta för att se om någon skulle våga sig upp till Kulla, men jag förblev ensam. Det fullkomligt vräkte ner från skyn och jag öppnade bara dörren för att ta en bild på vattenpölen utanför, det blev bara en, batteriet tog slut.

Istället för att räfsa gick em. åt till att elda inför kvällens begivenhet. ”Vattengympagänget” skulle komma upp för att ha avslutning med korvgrillning och jag var ombedd att berätta lite om Kulla. Elden tog sig direkt i ”bondugnen” – ett annat ord för kakelugn. Eftersom det var ganska rått i huset efter vintern så skulle det nog behöva eldas en del för att få upp värmen. Jag sjönk ner i stolen framför luckan och lyssnade på eldgnistornas samtal med varandra. Flera gånger var jag på väg att somna när jag plötsligt fick höra något – det var göken som gol. Sen blev det att inta stolläge igen och så fylla på med mera ved.

Vem vet kanske det blir uppehåll nästa onsdag. Då träffas hela styrelsen för att arbeta. Kom upp du med och ta ett tag, tag gärna med en egen räfsa, vi har inte så många, men tomten är stor och mycket finns att göra.
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011