Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Tro det eller ej, Ulf gräver upp vårt andra potatisland i december?!


Tisdagen 3/12 blev en märklig dag på Kulla. Själv hade jag tyvärr en tandläkartid när Ulf hade fått för sig att komma till Kulla och gräva upp ett potatisland så jag kunde inte vara på plats och ta ett kort.

På arbetsdagen i oktober kunde vi alla konstatera att det inte skulle gå att gräva upp ett nytt land för hand, marken var för hård så vi beslöt oss för att annonsera efter någon som hade en liten grävare som kunde komma upp och hjälpa oss. Ingen svarade dock på vår förfrågan utom Ulf som sa att han kunde gräva – för hand.

Jag trodde aldrig att det skulle vara möjligt eftersom vi redan har haft en hel del frost men Ulf var beredd att försöka och som vi ofta vet så är friskt vågat redan det häften vunnet. Ulf har berättat att det t o m varit så mjukt i marken att spaden studsat tillbaka, ja där ser man hur fel man kan ha.

Stort Tack för hjälpen Ulf, då var det meningen att vi skulle få sätta potatis nästa år också. Ja man upphör aldrig att förvånas över hur saker och ting så märkligt löser sig för oss i Backstugans Vänner på Kulla. Det måste som vi alltid brukar säga vara någon som vakar över oss och håller i trådarna. Tack för det!

På bilden nedan ser du Ulf sätta potatis i maj på vårt första potatisland.


Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011