Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Höljebacka, ödekyrkogården med två medeltida kyrkogrunder, en försvunnen takhäll (från Hällkistan vid Sjökullen), en gömd offerkälla och några stentrappor; vem f-n är intresserad av sånt…


Besök av myndigheterna på Höljebacka, igår den 10 april. Vem ger pengar till en upprustning av de gamla kyrkogrunderna? Svaret från Länsstyrelsen och Trollhättans stad kommer rappt; ingen, det finns inga pengar till nämnda kulturobjekt detta ska skötas av bygden. Men vem är då bygden? Flundre hembygdsförening? Är inte alls intresserade, det som finns i Upphärad får skötas av Upphärad! Kyrkan? Pastoratet äger platsen och har bestämt att röja gräset efter midsommar! Men grunderna då, de håller ju på att försvinna! Nämnden har bestämt att det räcker med att röja gräset!

Du som känner ansvar för bygdens kulturvård, välkommen upp till Höljebacka lördag 26 april kl. 10-14. Vi samlas 9.45 på kyrkans parkering, längs ner mot Brandbils muséet. Välkommen! Nödvändiga verktyg: Röjsåg, trimmer, hacka, spade, kratta mm. Och så fika förstås! Frågor? Ring Lena tel. 44 16 21.

Bilderna tog Ulf Tiborn den här gången.

P.S. Men Lödöse museum tycker att platsen är unik och väl värd att bevara; så loppet är inte kört ännu. Vi fortsätter förstås med att finna en lösning på Höljebackas situation.
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011