Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Idag 16/8 skulle väl inte vara någon visning, eller?


Är det inte så jag brukar säga på Kulla, att vi egentligen inte har en aning om någonting alls, det gäller bara att hänga med när något oförutsett inträffar!

Självklart visste jag ju att det inte skulle vara någon visning idag, lördag, för soldaterna skulle ju komma till Kulla först imorgon. Ändå var det något som sa mig att jag skulle ha hissat flaggan när jag kom upp till Kulla i morse kl. 8.

För när jag kom hem ringer Ingemar och säger att ttela inte hade satt ut vilken dag soldaterna skulle komma. Det stod bara Välkommen upp till Kulla kl. 11… Det skulle alltså kunna tolkas som att det var något idag då tänkte jag.

Så det blev en extra tur upp i alla fall och hissa flaggan och sen hem igen och fylla ett par termosar, ifall någon skulle komma ville vi ju vara på plats och inte att de bara skulle stå där och undra.

När jag sen kom upp igen till Kulla stod två personer där och undrade om det verkligen var idag som soldaterna skulle komma men det var det ju inte. Men … tänk vad trevligt vi hade det. Ännu en gång fick jag berätta om allt som gjorts på Kulla och vilka som hade bott där och de båda personerna som var systrar boende i Upphärad, Inger och Yvonne, var verkligen intresserade. Yvonne berättade att hon funnit gamla bikupor i ett uthus där hon bodde och en gammal korg med ett namn på som säkert någon piga haft med sig som tjänat på gården. Nu måste jag sätta igång och leta efter pigan så att jag får en till historia att berätta från Upphärads svunna värld.
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011