Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Dag 10, 11 och 12 på Rosekulla


Jag bär högar med grenar och mossa och lägger i skogen, inte långt ifrån RoseWilhelms gamla källare. Högen växer och växer men samtidigt finns det hur mycket grenar och gammal träd igen att bära bort. Det verkar aldrig ta slut. Jag räfsar löv och lägger i högar och drar bort gamla trädstammar. Jag plockar glasflaskor och skärvor. Jag tar bort hallonsnår och småträd. Jag plockar glasflaskor igen och drar bort gamla träd, jag tror det är syren, men bara den korta stammen är kvar så jag vet inte säkert.

Idag, torsdag, röjer jag åter igen fram en ny rabatt eller är det en gammal berså kanske, ja det är det nog. Syrenerna har växt fram emellan de lagda stenarna de är outtröttliga, precis som jag själv måste vara. Jag måste hinna rensa tomten klart från sly innan april månad infaller för sedan börjar vi på Höljebacka bl.a.

Är inte våra gamla husgrunder värda att få bli framtagna och betraktade? Är inte de som en gång levat där värda att bli omnämnda? Har inte varenda människa en egen historia att berätta? Men vem har tid till det?


Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011