Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Dag 3 på Rosarnas


Regnet höll upp så pass länge att jag kunde ta mig upp idag och bära bort alla rishögarna, de stora trädgrenarna lät jag ligga kvar. Kanske kunde man använda lite till ved. Idag kan du se hur mycket mer man kan hinna på en liten timme.

Hade börjat ta bort mossan på grundstenarna när Ella plötsligt svischade förbi med cykeln och ropade ”Vad fint det blir”.

När man såg platsen från i onsdags kunde jag knappast tro att jag skulle hinna så här mycket på sammanlagt 3 ½ timme, otroligt! Hur gick det till egentligen?

Märkte idag att det var tungt att spada bort mossan, gamla växter och torven som tagit sitt säte på grundstenarna, jag behöver hjälp med det och dessutom också hjälp av en motorsåg som tar allt det stora i trädväg som behöver bort.

Än så länge har jag i verktygsväg bara använt mig av en spade, en dålig sekatör och en liten såg och så en stor portion vilja, men det är egentligen allt som behövs, och så motorsågen och någon/några som är starkare än jag med att frigöra stenarna förstås, men de kanske dyker upp!

Vi får se hur det går imorgon!
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011