Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


RoseKulla dag 8 och 9


Trots att halva platsen är röjd nu så är det mycket sly kvar. Den enda som dykt upp för att hjälpa till är Tommy (igår). Han kom igår med motorsågen och tog de torra syrenträden och trots att vi drog bort mycket så ligger massor kvar som ska in i skogen någonstans. Allt tar sin tid. Här kan du i alla fall se hur slyet på andra halva tomten tagit över totalt. Du kan också se hur en del torra syrenträd försvunnit (före och efter bilder alltså).

Nu är husgrunden i alla fall avslyad och murstocken frilagd. Hjälp behövs att fortsätta med att avtorva grunden. Men under de närmaste veckorna hoppas jag få bukt med resten av slyet på platsen åtminstone.

Berit kom förbi idag, lördag. och berättade följande historia om Wilhelm Ros Rosell:

Wilhelm gick omkring och sålde skosnören och samlade knappar som han hittade på vägar och stigar där han gick fram. Knapparna använde han som betalningsmedel när han kom in i gårdarna och fick sig kaffe och dopp. Till Berits mormor i Prässebo kom han ibland och mormor tyckte att han skulle ha smörgås istället för doppa, han behövde ju mat för att orka gå sina turer. En gång hände det att han kom när familjen skulle äta middag. Om du går ut och hugger och tar in en vedkast så ska du få mat sa Berits morfar. Då gick Wilhelm därifrån. Se det ville han inte göra.
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011