Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Tramp 100 besökte Kulla 12/6


Vi kunde inte ha önskat oss bättre väder, bättre besökare, bättre saft och kakor, bättre lotteri och bättre medarbetare på Kulla, allt var bara så bra och vi hoppas att alla ni som besökte oss tyckte likadant! I strålande sol med en prunkande lila rhododendronbuske och Kenneths goda rabarbersaft och kakor välkomnades besökarna på Kulla. Alla dörrar stod öppna så möjlighet fanns för den som så ville att gå in och kika överallt. Alla potatisar hade kommit upp, fast vi har i år tappat kontrollen över sorterna, men vad gör det, det växer så det knakar om nu bara regnet kunde komma också så vore allt perfekt, men som tur var så kom det inte i söndags i alla fall!

Lena höll i visningar och visade bilder och Ida vandrade runt i blomsterprakten och berättade om våra växter. Ingemars vackra blomstertavla visade besökarna till rätt blomma med ett eget nummer på skylten bredvid växten. Kenneth hade ordnat ett lotteri med hemkokt rabarbersaft som vinster och Kaisa sålde lotter.

Inne i huset gick diskussionen i vågor gällande kakelugnen, var det verkligen en kakelugn eller bara en bondugn, titta på bilden med de två killarna, nej jag bara skojar, jag har ingen aning om vad de talade om, men något måste jag ju skriva, eller hur!

Nu kommer snart boken Alla dessa dagar, berättelser om Ingebor Larsdotter och Andreas Swensson, de första backstugusittarna på Kulla, köp den och stöd vårt arbete med att bevara Kulla, all behållning tillfaller föreningen. Bli också gärna medlem, det kostar bara 100: – och du får vår medlemstidning Kullabladet, det betyder väldigt mycket för oss om du vill hjälp till!

Glöm heller inte att vi snart har ett nytt evenemang på Kulla söndag 24/7, se vidare på hemsidan om detta!
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011