Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


Klart för satsning på nya hyresrätter i Upphärad
Radhus,kedjehus eller parhus? Nu är det upp till anbudsgivarna att komma med förslag på hur 12-16 nya Eidar-bostäder i Upphärad ska utformas. Det kan bli byggstart redan i sommar.

Eidars styrelse har nämligen beslutat sig för att starta upphandlingen av nybyggen på Kärrebergsvägen i kvarteret Fönsterlisten i Upphärad. (Husen kommer att gränsa till Upphärads motionsslinga). Kommunens detaljplan tillåter bostäder i 1-2 plan men en uppfart med bilplats och utvändigt förråd till varje bostad. Det innebär att det kan bli antingen radhus, kedjehus eller parhus.

Byggföretag har nu möjligheten att komma in med valfritt förslag utifrån detaljplanens givna förutsättningar. Förra året gjorde Eidar dessutom en undersökning bland upphäradsborna för att få en bild av vilken typ av boende som efterfrågas. Svaret blev radhusliknande bostäder i storlekarna 2-4 rum och kök med tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Utifrån behoven blir hälften av lägenheterna 3:or och resten jämt fördelade på 2:or och 4:or. Dessutom anläggs en ny lekplats på ängen mellan hyresrätterna på Västra Lindåvägen och Kyrkväktarns väg.

När anbuden kommit in i slutet av februari görs en utvärdering av prisbilden räknat på boytan innan det vinnande anbudet vidareutvecklas tillsammans med utvalt byggbolag för att anpassa det fullt ut till Eidars och de blivande hyresgästernas önskemål. Efter det tecknar parterna kontrakt och söker bygglov. Förhoppningen är att det kan bli byggstart redan i maj och tanken är att det ska så inflyttningsklart i Upphärad i september 2018.

Den prisbild som gavs på ett bostadsmöte 2015 av företrädare för Eidar var ca 7 000: - för en 2:a och ca 9 000: - för en 3:a, inkl. värme.


Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011