Backstugans Vänner
med målsättning att värna bygdens kulturvård och historia
Startsida
Program 2018
Protokoll
Arkiv
Historik
Kontakta oss
Efterlysningar

Stadgar rev. 2018

Styrelsen 2018

Vägbeskrivning


Kullabiblioteket


Broschyr om Kulla

Verksamhets-
berättelse


En Julhälsning till våra läsare signerad Lena Calmestrand
Kanske borde vi alla tänka lite mer på hur vi hanterar vår planet, hur viktig vår miljö är för oss alla. Politikerna "pratar" mycket om hur vi ska uppnå miljömålen men vågar inte ta i med hårdhandskarna. Politikerna vill också att vi ska konsumera mer och mer, till vilken nytta, ser de inte att Moder jord blöder in i benmärgen? Kanske något att fundera över i jultider när det plötsligt blir viktigare än någonsin för oss att handla, ofta sådant som egentligen ingen behöver!

Återvinn mer: Om alla svenska hushåll återvann ytterligare EN plastförpackning i månaden, istället för att slänga den i hushållssoporna, så skulle koldioxidutsläppen kunna minska med 3 600 ton, vilket motsvarar utsläppen från cirka 1 200 bensindrivna bilar varje år, tänk då om vi alla återvann ytterligare TIO plastförpackningar i månaden... En liten förändring kan göra så mycket!

Det tar 1 miljon år att bryta ned glas i naturen, 450 år för plast, och då återstår ändå skadliga mikrobitar av plast, 200-500 år för aluminium, 5 år för plastbestruket papper, 1-5 år för fimpar och 6 månader för papper. Så för allas vår skull, återvinn mer, handla mer second hand, använd bilen mindre, åk kollektivt om möjlighet finns och cykla eller gå kortare sträckor.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2018!

Den vackra bilden är skapad av konstnären Solveig Norrman
Vill du bli medlem
100:-/år


Backstugan på FaceBook

En film om Backstugan på YOU TUBE

Trollhättans
Stad


Karta

Västergötlands
Hembygds-
förbund


Riksarkivet
Släktforskning


Åkes foto

Reportage till
Mitt i Veckan 2


Intervju med Lena
21 maj 2008


Direktsänt
musikprogram


Intervju med Lena
24 maj 2011